• December 9, 2023

Dedicated serverhosting en uw bedrijf

Dedicated server hosting heeft een aantal voordelen voor bedrijven die ervoor kiezen om het te gebruiken. Een dedicated server is, zoals de naam al doet vermoeden, een server die alleen voor jou is. Bedrijven kunnen ook kiezen voor gedeelde webhosting voor hun websites en online gegevens, maar dit heeft veel valkuilen, niet in de laatste plaats het feit dat uw bedrijf wordt beïnvloed door factoren buiten uw controle, zoals een andere gebruiker die zijn toegestane bandbreedte te veel gebruikt en veroorzaakt uw website te vertragen. Om deze en andere redenen is het kiezen van een dedicated server de verstandige en betrouwbare keuze en een essentieel onderdeel van de uitrusting voor alle bedrijven, behalve voor de kleinste bedrijven.

Om te beginnen wil ik nogmaals benadrukken dat een dedicated server helemaal van jou is. U kiest de hardware die u wilt aanschaffen en zorgt ervoor dat u bijvoorbeeld voldoende geheugen heeft om aan de vraag te voldoen, maar niet zozeer dat u te veel betaalt voor iets dat niet echt nodig is. Als uw bedrijf uitbreidt en u merkt dat de serverhardware de vraag niet meer aankan, waardoor uw website langzaam draait, hoeft u alleen maar de hardware te upgraden en het probleem is opgelost. Met gedeelde webhosting daarentegen zou u moeten wachten tot uw webhostingprovider zijn hardware heeft geüpgraded, een kostbare stap die veel providers niet graag zouden doen, of u zou een extra maandelijks bedrag moeten betalen om extra te huren serverruimte.

Naast de hardware kunt u de software die erop staat naar hartenlust installeren, verwijderen en aanpassen. Het is niet nodig om toestemming van een webhostingbedrijf te krijgen om iets te installeren, en er zijn geen andere gebruikers op de server die misschien terughoudend zijn om u de software erop te laten wijzigen, aangezien elke wijziging ook voor hen gevolgen zou hebben. U kunt de software installeren die u en uw medewerkers het gemakkelijkst vinden om te werken, wat leidt tot een veel efficiëntere werkplek.

Als uw server niet wordt gedeeld met andere gebruikers, deelt u de processor of het geheugen niet, wat betekent dat uw webpagina’s veel sneller laden en met veel meer websitebezoekers tegelijk kunnen worden gekopieerd. Als uw website een aanzienlijk aantal dagelijkse of maandelijkse bezoekers krijgt, of als u een drukke eCommerce-site beheert, kan een speciale server de gebruikerservaring van uw bezoekers aanzienlijk verbeteren en verkoop of herhaalde bezoeken stimuleren. Potentiële klanten kopen eerder bij een website die snel laadt en geen ongeplande downtime heeft, omdat deze betrouwbaarheid terug te zien is in het bedrijf zelf.

Een dedicated server is ook veiliger omdat je niet overgeleverd bent aan activiteiten die andere gebruikers op een gedeelde server kunnen doen. Gebruikers op een gedeelde server delen ook een IP-adres en als een gebruiker iets doet om dit IP-adres op de zwarte lijst te krijgen, heeft dat grote gevolgen voor alle andere bedrijven op die server. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het risico op hacking of andere beveiligingsproblemen veroorzaakt door bedrijven op uw server die hun website onbeschermd achterlaten, omdat de dedicated server van uzelf is. U kunt er daarom voor kiezen om uw favoriete firewall te installeren voor absolute veiligheid.

Dedicated server hosting betekent ook dat u minder afhankelijk bent van technische ondersteuning van buitenaf, omdat u volledige toegang heeft tot de rootfunctie op de server en zelf de server kunt herstarten of andere onderhoudswerkzaamheden kunt uitvoeren, mits u de IT weet hoe dat moet. Als u niet erg technisch ingesteld bent en geen IT-personeel in dienst wilt nemen, dan kan het een verstandig idee zijn om uw toegewijde service te houden in een colocatie-datacenter waar technische ondersteuning over het algemeen beschikbaar is tegen een lagere vergoeding dan u zou betalen voor een expert belde op korte termijn naar uw kantoor. Dit vermindert zowel de kosten als de duur van de downtime van de website als er zich problemen voordoen.

Over het algemeen lijkt dedicated serverhosting de voor de hand liggende keuze voor elk bedrijf dat de beveiliging wil verbeteren en de kosten wil verlagen. Bedrijven met weinig IT-kennis zouden ook baat hebben bij het opslaan van hun server in een colocatie-datacenter voor snelle technische ondersteuning wanneer dat nodig is. De serverhostingprovider kan ook IP-transit aanbieden, wat een andere geweldige service is die het waard is om voor te betalen om uw website-connectiviteit op zijn best te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *