• October 2, 2023

Het Top Weight Loss-programma is een gezond gewichtsverliesprogramma – hier is waarom

Zoveel mensen zijn op zoek naar het beste programma voor gewichtsverlies. Ze zijn het beu om overgewicht of zelfs obesitas te hebben. Velen van hen zijn zich er echter van bewust dat sommige programma’s voor gewichtsverlies ronduit ongezond zijn. Ze zijn dus ook op zoek naar een programma voor gezond gewichtsverlies. Wat maar heel weinig mensen beseffen, is dat het beste programma voor gewichtsverlies inderdaad een programma voor gezond gewichtsverlies is. Het is echt mogelijk om op een gezonde manier af te vallen en bovendien kan dit blijvend gewichtsverlies zijn.

Er zijn veel programma’s voor gewichtsverlies. Het meest gebruikelijk is het tellen van calorieën — zonder al te veel aandacht te schenken aan wat je eet of hoogstens de USDA “voedselpiramide”ketoxplode gummies in de gaten te houden. In dit geval heb je de neiging om de hele tijd honger te hebben. Dit slaat ergens op; een persoon die dit dieet volgt, zou zichzelf zelfs kunnen uithongeren. Dus uiteindelijk zal hij het opgeven en weer gaan eten wat hij in het verleden deed (ik merk terzijde op dat het ook niet leuk is om calorieën te tellen). Dan is er het vetrijke, koolhydraatarme dieet dat wordt aanbevolen door Dr. Atkins en anderen. In dit dieet ruil je in wezen het ene probleemvoedsel (snoep en zetmeel) in voor het andere (vetten). Dat is vanuit gezondheidsoogpunt helemaal niet logisch gezien de schat aan informatie die beschikbaar is over de nadelige werking van verzadigde vetten op het cardiovasculaire systeem. Bovendien betekent het weggooien van koolhydraten ook het weggooien van alle vitamines, mineralen en sporenelementen die horen bij die heerlijke vruchten die je vermijdt.

Dus, wat is de oplossing? Het paleodieet! Ik zal bekennen dat ik deze naam haat omdat het geen dieet is; het is een levensstijl. En levensstijlen zijn waar u naar op zoek moet zijn als u op zoek bent naar gezondheid op lange termijn. In het kort houdt het Paleodieet in dat we proberen het voedsel te eten dat onze voorouders van jager-verzamelaars duizenden jaren geleden aten. Onze genetische samenstelling is sindsdien niet veranderd en als we zouden willen genieten van de gezondheid die zij hadden (ja, het is een feit dat deze mensen erg gezond waren!), zouden we moeten eten wat ze aten. Wat aten deze mensen? Heel eenvoudig: fruit, groenten en vis of mager vlees (af en toe vermoed ik dat ze wat eieren of honing aten voor een speciale traktatie!). Betekent dit dat we moeten leven als holbewoners? Helemaal niet! Maaltijden waarin deze voedingsmiddelen centraal staan, kunnen net zo lekker en bevredigend zijn als maaltijden bereid met conventioneel voedsel.

Heb je gezien dat dit dieet geen granen en zuivelproducten bevat? Dat is juist. En wat die voedselpiramide ook zegt, ze zijn niet essentieel voor je gezondheid. Ze maakten geen deel uit van het dieet van onze paleolithische voorouders en worden niet gegeten door de weinige jager-verzamelaarsgemeenschappen die vandaag de dag nog bestaan. Ik heb vele jaren op de eilanden in de Stille Oceaan gewoond en deze etenswaren maken geen deel uit van het traditionele dieet van de mensen die daar wonen. En ik geloof dat eilandbewoners zeker zo gezond en aantrekkelijk zijn als mensen ergens anders op deze planeet van ons.

Wat kun je verwachten als je de levensstijl van het paleodieet volgt? Ten eerste zul je afvallen — in het begin misschien veel omdat veel mensen snel waterverlies ervaren wanneer ze met dit programma beginnen. Dan zul je langzaam maar zeker kilo’s verliezen naarmate je gewicht het ideaal voor je lichaamstype nadert. Dit is geen snelle oplossing. Het is een permanente oplossing die even zal duren. Maar het zal. Dat is het belangrijkste. Ten tweede zal uw gezondheid verbeteren. Maar dat is het onderwerp voor een ander artikel!

Het Paleodieet is het natuurlijke voedingspatroon van de mens. Het is duizenden jaren getest in het laboratorium van de natuur. Mensen — inclusief ik — die het gebruiken, voelen zich goed en zijn in staat om hun lichaamsgewicht te houden waar het hoort. Als u te zwaar bent en op zoek bent naar het beste programma voor gewichtsverlies, hoeft u niet verder te zoeken, want het blijkt dat de levensstijl van het Paleodieet ook een programma voor gezond gewichtsverlies is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *