NFT

Mediaspeler – een kort overzicht

Mediaspelers zijn verbindingsapparaten, zoals Blu-ray-spelers en gameconsoles, waarmee je internet en je thuisnetwerk op je tv kunt aansluiten. Het wordt snel een hoofdbestanddeel van home-entertainment.

Een aangesloten HDTV biedt apps die u films, webinhoud, muziek, nieuws, weer en nog veel meer geven. Sommige experts zien het als de toekomst voor alle televisieprogramma’s en zal uiteindelijk kabeltelevisie vervangen. Dit zou het geval kunnen zijn met eerdere aankondigingen door Sony van het aanbieden van de Hulu Plus-abonnementsbasis voor zijn PlayStation 3-gameconsole.

De drie belangrijkste soorten apparaten die beschikbaar zijn om verbinding met internet te maken, zijn plug-and-play settopboxen, Blu-ray-spelers en HDTV’s met internettoegang.

Roku HD XR-spelers, Seagate Free Agent GoFlex TV en Western Digital TV Live Plus zijn vormen van plug-and-play-apparaten die u inhoud bieden, zoals het Streamplayers.nl streamen van Netflix, Amazon Video on Demand, YouTube-video’s, Pandora, Sport en meer. kiezen uit. Seagate en Ruku breiden hun selectie voortdurend uit om consumenten en ontwikkelaars aan te spreken. Seagate heeft 10 kanalen plus 17 internationale videofeeds van nieuwsprogramma’s en 17 feeds van CNN, ABC News, NBC, Fox, CBS en MSNBC. Ruku, de eerste speler die Netflix-content streamt, heeft bijna 40 kanalen. (Afzonderlijke abonnementen of transacties zijn vereist voor de meeste premium content, zoals Netflix en Amazon Video on Demand.)

Blu-ray-spelers en gameconsoles met streamingfunctie bieden niet de hoeveelheid inhoud die de beste plug-and-play-mediaspelers bieden. Maar ook de hoeveelheid web-based content neemt snel toe. Zoals hierboven vermeld, zal Hulu Plus beschikbaar zijn voor PlayStation 3. Blu-ray spelers bieden een zeer geschikt alternatief voor dedicated mediaspelers. Toegang tot streaming films, sport, weer, nieuws, financiën, foto’s, radiostations en meer.

HDTV met internettoegang is de laatste optie en waarschijnlijk de minst aantrekkelijke. Doordat je bij aanschaf van een HDTV met interne processor het risico loopt binnen vijf jaar een verouderde tv te hebben. Uw HDTV werkt misschien prima, maar hij is verouderd als hij de nieuwe technologische ontwikkelingen niet bij kan houden. Naarmate de technologie verandert, hebt u geüpdatete verbonden apparaten nodig. Velen vinden dat Blu-ray-spelers en media-apparaten zoals Ruku de beste opties zijn.

Mediaspelers zorgen voor een eenvoudige implementatie van content die op elk moment beschikbaar kan worden gesteld. Veel consumenten zullen tot de conclusie komen dat een abonnement op premium kabelzenders zoals HBO en Showtime en het huren van meerdere kabelboxen niet langer de moeite waard is. En als ze eenmaal alle andere dingen ontdekken die ze kunnen doen met een op internet aangesloten tv (zoals sociale media), zal het voor consumenten moeilijk zijn om terug te keren naar kabel-tv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.