• December 9, 2023

Slapen – Essentiële vitaminen en mineralen

Met een hectisch dagelijks schema is het niet altijd mogelijk om zo goed te eten als we zouden willen, waardoor ons systeem uitgeput kan raken van de broodnodige vitaminen en mineralen. Er zijn manieren om deze misstappen tegen te gaan, maar het belangrijkste om te overwegen bij het kopen van een supplement is dat elk merk een ander concentratieniveau heeft; vaak zal het kopen van een goedkopere versie met twee lagere niveaus weinig impact hebben. Sommige moeten ook samen worden ingenomen om de opname te bevorderen, en sommige moeten om dezelfde reden met voedsel worden ingenomen.

Sommige vitamine- en mineralensupplementen mogen niet ‘s nachts worden ingenomen, omdat ze de hersenactiviteit kunnen stimuleren, vooral als ze vitamine B-complex bevatten, wat uw goede nachtrust bederft. Ga er bij het kiezen van een supplement niet vanuit dat hoe meer je neemt, hoe beter je je voelt. Sommige producten kunnen schadelijk zijn als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd in combinatie met bepaalde andere stoffen. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverlener voordat u een supplement inneemt, vooral wanneer u ze combineert met of vervangt door andere voedingsmiddelen of medicijnen pijnstillers kopen in nederland of als u zwanger bent.

Zoals je hieronder zult zien, kun je je inname van verschillende vitamines en mineralen maximaliseren door simpelweg je inname van bepaalde voedingsmiddelen te verhogen.

Vitamine B-complex

Dit helpt het lichaam om te ruimen in tijden van stress; helpt depressie te voorkomen en helpt vrouwen die lijden aan het premenstrueel syndroom, met name B6. Het is vooral effectief als het wordt ingenomen in tijden van extreme druk, helpt gevoelens van hulpeloosheid uit te bannen en leidt vaak tot slapeloosheid. Om het meest effectief te zijn, moet een vitamine B-complex thiamine, riboflavine, niacine, foliumzuur en B12 bevatten.

Van nature voorkomend: u kunt uw inname stimuleren door gevogelte, groene bladgroenten, vis, noten, zaden, volkorenproducten, rood vlees, soja, aardappelen en gist te eten.

Calcium

Stressvolle levens activeren vaak het vlucht- of vechtmechanisme dat het stresshormoon noradrenaline inschakelt, waardoor het lichaam calcium uit de bindingen afscheidt. Calcium bevordert een goede nachtrust, dus het moet worden vervangen, vooral door vrouwen, die vaak last hebben van osteoporose na de menopauze. Neem calcium en magnesium en vitamine D om de opname te bevorderen.

Natuurlijk voorkomend: je vindt calcium in zuivelproducten, zoals melk en kaas, peulvruchten, vis in blik met graat, groene bladgroenten, soja, sesamzaad en tofu.

Magnesium

Magnesium is het vierde meest voorkomende mineraal in het lichaam en is essentieel voor een goede gezondheid. Het is nodig voor meer dan 300 biochemische reacties en helpt de normale spier- en zenuwfunctie te behouden, houdt het hartritme stabiel, ondersteunt een gezond immuunsysteem en houdt botten sterk. Magnesium helpt ook bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, bevordert een normale bloeddruk en staat erom bekend dat het betrokken is bij het energiemetabolisme.

Van nature voorkomend: magnesium komt voor in appels, noten, sesamzaadjes, vijgen, gedroogde abrikozen, citroenen en groene groenten.

Vitaminen C en vitamine B tussen C zijn nodig om glucose in energie om te zetten. Roken put het uit, net als alcohol, dat ook vitamine uitput – dit is een van de redenen waarom je je zo afschuwelijk voelt na een nacht lang genieten van dergelijke activiteiten. Between C is een essentiële antioxidant die schade veroorzaakt door vrije radicalen (schadelijke moleculen in ons lichaam) herstelt en een gezonde huid en werking van veel van onze belangrijkste organen in stand houdt. Probeer groenten en fruit niet in kleine stukjes te snijden voordat u ze eet, aangezien vitamine C door lucht wordt geoxideerd en ook oplosbaar is in water.

Van nature voorkomend: het komt voor in sinaasappels en andere citrusvruchten, bessen, aardbeien, broccoli, bloemkool, rauwe paprika’s en kiwi’s, in feite bevatten alle verse groenten en fruit vitamine C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *