• October 2, 2023

Voordelen van opblaasbare stand-up paddleboards

Stand-up paddleboarding heeft de afgelopen tien jaar snel aan populariteit gewonnen omdat het gemakkelijk te leren is en geschikt is voor alle leeftijden. Deze low-impact paddle-sport stelt je in staat om nabijgelegen meren, rivieren en andere watermassa’s te verkennen, contact te maken met de natuur en een geweldige training te krijgen. U kunt op uw gemak rond het meer peddelen of een extreme training van het bovenlichaam volgen. Als je net begint met peddelen, raden we je aan om eerst te kiezen voor een opblaasbaar stand-up paddleboard of iSUP. Het volgende toont de voordelen van opblaasbare boards ten opzichte van gewone SUP-boards.

Voordelen van een opblaasbaar SUP-bord

De belangrijkste voordelen van jobe iSUP zijn heel duidelijk. Laat snel leeglopen voor eenvoudig transport en opslag. Het opblaasbare stand-up paddleboard past in leeggelopen toestand in een kleine rugzak, zodat je het in je auto of vliegtuig kunt vervoeren. Je hoeft niet eens geld uit te geven aan een autorek om je board naar de waterkant te brengen. Leg hem gewoon in de kofferbak en blaas hem op met water. Omdat het board gemakkelijker te dragen is, is de kans veel groter dat je regelmatig op het water bent.

Als je in een appartement woont of niet veel ruimte hebt om een full-size board van 12 voet op te bergen, zul je een opblaasbaar SUP-board veel handiger vinden. Droog het bord na het spelen in het water en rol het op om het leeg te laten lopen. De meeste boards worden geleverd met een opbergkoffer, zodat je het board in een kast of kofferbak kunt opbergen.

Als je net begint met peddelen, kan een opblaasboot een betere keuze zijn, omdat boards over het algemeen stabieler zijn op het water. Ze zijn meestal dikker dan gewone stijve boards en zijn minder gestroomlijnd, dus ze zijn langzamer maar gemakkelijker te leren. Sommige hebben ook getextureerde bovenkanten om het board vast te houden, wat een enorme hulp is als je net begint met paddleboarden of surfen.

Merken die opblaasbare sta-op-planken verkopen

Er zijn verschillende merken die opblaasbare stand-up paddle boards aanbieden, waaronder C4 Waterman. Ze bieden een van de grootste opblaasbare stand-up boards, waaronder een kleiner formaat dat is ontworpen om kinderen aan het sporten te krijgen. De boards zijn gemaakt van dezelfde hoogwaardige materialen die worden gebruikt om militaire en commerciĆ«le opblaasbare boten en vlotten te bouwen. Sevylor produceert ook opblaasbare SUP-boards, met name de Samoa. Sevylor staat bekend om zijn opblaasbare boten, kajaks en kano’s, en het Samoa-stand-upboard is de nieuwste toevoeging aan de lijn. Samoa is een van de goedkoopste iSUP’s op de markt en biedt goede trackingmogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *