• December 9, 2023

zorg tijdens de zwangerschap

Als er één keer in het leven van een vrouw is dat algehele gezondheidszorg absoluut essentieel is, dan is het wel tijdens de zwangerschap. Dit komt omdat niet alleen de gezondheid van de zwangere vrouw een probleem is, maar ook de gezondheid en ontwikkeling van de foetus, dat wil zeggen de gezondheid van de foetus in de buik. Omdat alle hormonale veranderingen plaatsvinden in het lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap van mamaverzorging, is het absoluut essentieel om het dieet en de voeding, gewichtstoename en de ontwikkeling en het beheer van gezondheidsproblemen te beheersen. Hier zijn enkele aspecten van zwangerschapsmanagement die niet over het hoofd mogen worden gezien:

Veilige gewichtstoename tijdens de zwangerschap: Gewichtstoename tijdens de zwangerschap is belangrijk, maar veel zwangere vrouwen komen extra aan vanwege de overtuiging dat ze twee porties moeten eten. Om te begrijpen hoe u veilig kunt aankomen tijdens de zwangerschap, moet u vóór de zwangerschap uw body mass index (BMI) kennen. Hoe hoger je BMI (verhouding gewicht in kg tot lengte in vierkante meter), hoe minder je weegt. Kan tijdens de zwangerschap worden toegevoegd.

Tijdens de vroege zwangerschap heb je geen extra calorieën nodig. Alleen in het tweede en derde trimester heb je 100 tot 200 calorieën meer nodig dan je normale inname. Bekijk dit eens met gezondere opties zoals verse groenten en fruit, zuivelproducten, noten en complexe koolhydraten zoals volle granen.

Juiste voeding tijdens de zwangerschap: een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor kracht en gezondheid en is erg belangrijk tijdens de zwangerschap. Meer dan 300 calorieën per dag, of een dagelijkse behoefte van 1500-2000 calorieën, is de extra behoefte van een zwangere vrouw vanaf het begin van haar tweede trimester tot aan de bevalling. Uw dieet moet eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen bevatten. Eiwit is essentieel voor weefselvorming. Zo kan foliumzuur dat voorkomt in groene bladgroenten, gedroogde bonen en erwten en citrusvruchten vroeggeboorte, een laag geboortegewicht en groeiachterstand van de foetus voorkomen. Voldoende hoeveelheden calcium in het lichaam voldoen aan de behoefte van de foetus aan sterkere botten en tanden. Er zijn voldoende hoeveelheden ijzer nodig voor de productie van hemoglobine en zink draagt bij aan de gezonde groei en ontwikkeling van baby’s.

Te vermijden voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap: tijdens de zwangerschap moet u meer eten, maar u moet bepaalde voedingsmiddelen vermijden om zwangerschapsrisico’s te voorkomen. Vis en zeevruchten, rauw vlees, rauwe of rauwe eieren en groenten, Chinees eten, met name MSG-inhoud (mononatriumglutamaat) en cafeïnehoudende dranken zijn enkele van de te vermijden voedingsmiddelen. Hoewel bekend is dat rauw vlees giftige elementen bevat die schadelijk zijn voor zowel moeder als foetus, kunnen hoge kwikgehaltes in zeevissen ook een risico vormen voor de ongeboren baby. Een hoog cafeïnegehalte kan een miskraam of baby’s met een laag geboortegewicht veroorzaken. Het drinken van alcohol en roken tijdens de zwangerschap is absoluut verboden, aangezien dit ernstige afwijkingen aan de foetus kan veroorzaken.

Omgaan met ongemak tijdens de zwangerschap: Ochtendmisselijkheid, slaapproblemen en vaak moeten plassen zijn enkele van de ongemakken die gepaard gaan met zwangerschap. Deze ongemakken kunnen worden overwonnen door op de juiste manier te oefenen zoals geadviseerd door een arts, een kussen te gebruiken dat de rug, knieën en buik ondersteunt, de juiste voeding te eten om de slaap te bevorderen en spierontspanningstechnieken te proberen.

Zwangerschapsdiabetes tijdens de zwangerschap: Door een sedentaire levensstijl, ongezonde eetgewoonten en overgewicht ontwikkelen steeds meer zwangere vrouwen zwangerschapsdiabetes. Het is belangrijk om in het eerste trimester en rond de 30 weken zwangerschap te screenen op zwangerschapsdiabetes. Dit is vooral belangrijk als u tijdens een eerdere zwangerschap zwangerschapsdiabetes heeft gehad. Ongeveer 50% van de vrouwen die zwangerschapsdiabetes hebben gehad, ontwikkelt de aandoening in een vroeg stadium tijdens volgende zwangerschappen. Regelmatige monitoring, dieetcontrole en insuline (indien aanbevolen) vormen de hoekstenen van diabetesmanagement tijdens de zwangerschap.

Tandheelkundige zorg tijdens de zwangerschap: Tijdens de zwangerschap loopt u een verhoogd risico op het ontwikkelen van tandvleesaandoeningen (zwangere vrouwen kunnen last hebben van zwangerschapsgingivitis – een aandoening die leidt tot zacht bloedend tandvlees), wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid van uw opgroeiende baby. Wat te doen: Poets en flos regelmatig uw tanden. Als u last heeft van ochtendmisselijkheid, neem dan contact op met uw arts en schakel over op een milde tandpasta. Als u vaak moet overgeven, spoel dan uw mond vaak met water of gebruik een mondwater zoals voorgeschreven door uw tandarts. Eet gezond om te investeren in de mondgezondheid van uw kind. Regelmatige bezoeken aan de tandarts kunnen controleren op tekenen van tandvleesaandoeningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *